1974381.jpg


Esteri on estrelanvuoristokoiran ja saksanpaimenkoiran risteytys. Ikää hänellä on jo 8v. Esteri tuli minulle 4kk ikäisenä, hain sen sydänsuruuni, ja autto mua siinä sydänsurussa. Muistan sen päivän kun menimme hakemaan esteriä ja kun astuin ulos autosta, tämä pitkäkoipinen söpö haukku istua läsähti jalkojeni juureen ja tietenkin se oli rakkautta ensisilmäyksellä. ja niin esteri lähti mukaamme.

esteri asusteli vanhempieni tykönä ensimmäisen vuoden opiskelujeni takia. en raaskinut ottaa häntä pieneen kaksioon tallustelemaan, kun kerran sai olla vapaana ja huolettomana kotopaikassani. ikävä tätä koiraa oli tietysti ja soittelinkin äiteelle et miten esteri voi, melkein joka päivä.

ekana vuonna kun ensimmäisen kerran satoi lunta, pirautin heti et mites esteri sanoo lumesta ja äitini sanoi et kait se tuolla lumiukkoja väsää... heheh. Esteri tykkäs lumesta ja siellä se temmelsi ja yritti ottaa lumihiutaleita kiinni. ja meikä poru kurkussa kun lapseni enslumi....

Esteri on siitä asti sitten kulkenut matkassani minne olenkin mennyt. ja kaikki ovat ihastuneet esteriin. Esteri on todella ystävällinen, hellä ja kaikki muuta ihanaa mitä koirasta voi vaan uskoa. Kun kerran rapsuttaa esteriä, saa hänestä ikuisen ystävän.

lapsia meillä on kolme ja niitä esteri päivät pitkät paimentaa ja katsoo ettei mikään rosvo tule häiritsemään meidän kotirauhaa. hän kyllä ilmoittaa jos  joku tulee pihaamme. Esteri on sen verran julman ja ison näköinen ettei heti mieli tee astua ulos autosta! koskaan esteri ei ole purrut silti vielä ketään, vaikka meidän yhdeksän kuukautinen justus poikakin hieman karvoista nappaa..

ja aina nukkuu sänkymme vieressä. jos täytyy yöllä pissalle lähteä niin hyvä ettei astu karvamaton päälle... ja joskus oikein ärsyttää kun koko ajan minun perässäni kuuluu tassujen ääni ja hyvä ettei kannoille astu ei ole epäselvää ketä se pitää emäntänään.. Vessaankaan en saa mennä yksin ettei vaan kukaan tule ja vie minua.

lapsetkin ovat kovia komentamaan ja varsinkin kissoista he pitää hyvän huolen, mutta kyllä esteri saa osansa. esteri on hyvätapainen. osaa istua ja menee pois ruokapöydän vierestä kun me syömme ja olen myös opettanut sen että jos joku lapsista antaa jotain hyvää niin esteri osaa ottaa niin varovasti ettei vahingossakaan nappaa sormia.

esteristä lisää jossain vaiheessa....